Blogging

3 Stappen om onnodig blaffen van puppies te voorkomen

Alle puppy’s zijn blafmachines en ze vinden het gewoon heerlijk om te blaffen en te blaffen en te blaffen. Je kunt ze niet omkopen om te stoppen met blaffen en je kunt ze ook niet trainen om stil te zijn, want het is gewoon te leuk.

U weet wel, de onvermijdelijke dagen waarop u uw puppy alleen thuis moet laten omdat u gewoonweg geen tijd hebt om haar een andere hondentraining te geven die ze nodig heeft. Ze blaft tijdens uw afwezigheid, zeETools met al haar nieuw aangeleerde vocale maniertjes, ze blaft wanneer u de kamer of zelfs het huis verlaat.

Blaffen kan ook een manier van uw hond zijn om wat één op één tijd met u te krijgen. Je weet wel, omdat het tegenwoordig moeilijk is om altijd bij je te zijn. Soms kom je thuis voor een kleine verrassing, zoals je schoenen die een paar minuten gezocht zijn, omdat je puppy aan het blaffen was terwijl je weg was.

In dit artikel bespreken we drie scenario’s die uw puppy kunnen laten blaffen en hoe u ze kunt vermijden.

  1. Je verlaat het huis

In het eerste scenario dat we bespraken, is uw puppy thuis. Ze is volledig zindelijk en weet wat wel en niet mag. Ze wordt plotseling uit haar routine gehaald en dit zorgt ervoor dat ze gaat blaffen. Ze blaft tot iemand haar te hulp schiet om haar te stoppen, want dat is de enige manier waarop ze weet hoe ze met u kan communiceren.

Het blaffen kan beginnen wanneer iemand uw huis nadert in uw afwezigheid. Ze kan u vertellen waarom ze begon te blaffen, maar niet voordat ze u in het vizier heeft. Als u thuiskomt en merkt dat uw puppy lawaai maakt, hebt u niet alleen een probleem met frustrerend geblaf, maar ook met het feit dat ze niet weet wanneer u veilig bent thuisgekomen. U zult haar geblaf willen stoppen, maar hoe gaat u dat doen? U zult met haar willen communiceren op een manier die haar duidelijk maakt dat haar blaffen niet de juiste reactie was op uw scheiding.

  1. Je geeft haar aandacht als ze blaft

Dit is een beetje gebruikelijk. Soms blaft uw puppy om uw aandacht te krijgen. Of u het nu beseft of niet, u maakt vandaag gebruik van een proces dat bekend staat als “positieve bekrachtiging”, en u beloont uw hond wanneer ze stopt met blaffen om haar aan het blaffen te houden zonder iets te bereiken. Dit is een trefzekere manier om uw puppy weer te laten beginnen met blaffen om dezelfde reden.

  1. Je schreeuwt stilte

Dit is een klein beetje positieve bekrachtiging. Het staat in contrast met de eerder besproken trainingsmethode van “negatieve bekrachtiging” die suggereert dat je je hond waarschuwt voor de gevolgen van haar blaffen of haar met rust laat. Het is heel anders en als je het gebruikt, leert je hond veel sneller en zal hij/zij niet zo’n lastige blaffer worden als hij/zij vroeger deed.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je deze methode gebruikt. Je moet beslissen wat bekrachtiging is en wat niet en je daar dan aan houden. Ik was vroeger een van die mensen die dachten dat het in orde was om mijn hond te aaien als ze blafte. Ik ben gaan inzien dat er geen aaien mag plaatsvinden als je puppy luidruchtig is. Je moet je ook realiseren dat je puppy moet kiezen tussen stil zijn of druk zijn (en blaffen).

Als ik vroeger mijn hond aaide, zei ik haar met strenge stem dat ze moest ophouden met blaffen en beloonde haar met een traktatie als ze stil werd. Ik heb ontdekt dat dit niet effectief is. Als uw hond niet gehoorzaamt, kunt u schokkende woorden gebruiken om haar aandacht te krijgen. Ik heb ook gemerkt dat haar met een strenge stem vertellen dat ze moest stoppen met blaffen als ze luidruchtig was (zonder haar te belonen als ze stopte) wonderen verrichtte en mijn hond snel deed stoppen met blaffen als ik niet in de buurt was. Ik heb gemerkt dat dit je weer terug bij af brengt als je een blafprobleem probeert te corrigeren en dat je het bij elke blaf moet herhalen. Het is totaal niet effectief als je haar straft als ze stil is.

Daar heb je het; drie stappen die je kunt gebruiken om je puppy eindelijk te laten stoppen met blaffen wanneer je alles hebt geprobeerd en haar het verschil niet duidelijk kon maken. De stappen die ik gebruik zijn:1. Beloon haar niet voor het blaffen als je weg bent, omdat je haar dan toestaat dit gedrag voort te zetten.2. Door steeds dezelfde woorden te gebruiken als je haar opdraagt te stoppen met blaffen, leer je haar deze woorden te associëren met het probleem dat je wilt oplossen.3. Breng elke dag wat tijd door (15-20 minuten) om rustig met je hond te spelen en geef haar alleen je volledige aandacht als ze niet blaft.Met de juiste aanpak kun je je puppy eindelijk van deze slechte gewoonte afhelpen.