Blogging

Het oplossen van een kauwprobleem is gemakkelijk voor alle honden

Iedere eigenaar weet dat kauwen een veel voorkomend probleem is. Dit gedrag is natuurlijk voor hem, maar uiterst vervelend voor baasjes. Het kan ook gevaarlijk zijn voor de hond, want er kunnen gemakkelijk voorwerpen worden ingeslikt die een bedreiging vormen voor de gezondheid.

Voordat we onderzoeken wat u kunt doen, is het belangrijk om de redenen voor zijn kauwgedrag aan te pakken.

Waarom kauwt mijn hond?

Alle honden hebben kauwgedrag. Het is echter een gedrag dat kan worden veranderd.

Kauwen is een gedrag dat snel een gewoonte wordt voor honden. Ze kauwen om verschillende redenen. Deze redenen zijn: verveling, nieuwsgierigheid, plezier, honger en zelfmedicatie.

Hoe het gedrag te veranderen

De eerste stap in het veranderen van het gedrag is het begrijpen ervan. De belangrijkste reden waarom honden kauwen is vanwege een fysieke behoefte, en die behoefte kan vervuld worden. Alleen kauwen op de “juiste” dingen is een oplossing. Eigenaars moeten de hond een grote verscheidenheid aan speelgoed geven. Het speelgoed moet variëren van zacht tot hard, en moet vrij zijn van kleine onderdelen die afgebeten en ingeslikt kunnen worden.

Als een eigenaar wil weten hoe hij een hond kan laten stoppen met kauwen, moet hij proberen het gedrag te begrijpen, en de reden ervoor af te leiden. Zodra een eigenaar een reden voor het gedrag van de hond bepaalt, is het gemakkelijker om het probleem te verwijderen of te beheersen.

Fysieke voorwerpen die een fysieke behoefte vervullen, worden snel opgekauwd. Voedsel dat niet snel genoeg wordt opgegeten, kan bijvoorbeeld worden opgekauwd en doorgeslikt. Zo is het niet met menselijk voedsel, dat moet worden gegeten op hetzelfde moment, of helemaal niet gevoerd als de reden is om niet te stikken.ciplining uw hond bij het eten van voedsel is eenvoudig, met behulp van een scherpe “NEE” of “ENOUGH” kan een effectieve methode zijn.

Beloon je hond voor het kauwen op de juiste voorwerpen, zoals kauwspeeltjes. Dus als je “NEE” zegt tijdens het kauwen, en dan je hond een speeltje geeft om op te kauwen, zal hij leren terwijl hij aan het kauwen is, dat hij iets goed heeft gedaan. Uw hond kan gebruik maken van het feit dat u weg bent van huis en zich verveelt, en zal de kans om op een speeltje te kauwen met plezier aangrijpen.

Organiseer uw bezittingen en maak ze toegankelijk voor uw hond. Als u niet wilt dat uw hond op plaatsen komt waar hij niet mag komen, zoals bij het vuilnis, zorg er dan voor dat het vuilnis alleen daar staat waar hij niet in kan (zorg voor plastic zakken om eventueel gemorst vuil op te vangen). U zou kunnen overwegen het vuilnis buiten te zetten tijdens de uren dat u niet thuis bent, of zelfs een ander soort vuilnisbak te kopen die niet gemakkelijk omgebogen kan worden, zoals een sterkere plastic vuilnisbak. U kunt ook een anti-kauwspray spuiten op voorwerpen of plekken die niet gestoord mogen worden, om ze met rust te laten. Dit is vooral belangrijk voor ruimten die na uitwerpselen of urine moeten worden schoongemaakt en ontsmet, omdat eventuele afscherming of strenge beveiliging het moeilijk kan maken om erbij te komen en schoon te maken.

Hoe kunt u het kauwen van uw hond voorkomen of stoppen

Honden die kauwen omdat ze zich vervelen moeten goed in de gaten gehouden worden. Honden die worden uitgelaten om een “Competitie” te zijn kunnen gefrustreerd raken, en kauwen is een van de laatste gedragingen die we meestal opmerken. Als dit gedrag eenmaal begonnen is, moet je het onmiddellijk in de kiem smoren door wat gekauwd wordt te vervangen door een smakelijke traktatie, en het goede gedrag te bekrachtigen met lof. Soms is een krachtig “NEE” voldoende, net als een ferm “GENOEG”, gevolgd door het onmiddellijk geven van een lekkere traktatie aan de hond.

Verveling is de hoofdoorzaak van alle hondenproblemen, en kauwen is er daar één van. Uw harige vriend laten concentreren op de taak die voor hem ligt is de sleutel. Als hij wil kauwen op dat speeltje dat hij net heeft vernietigd, nou, dan kun je hem beter dat geven voordat hij begint te kauwen op Mr Experiment en zie wat er gebeurt!

Als u uw hond buiten moet laten terwijl u weg bent, geef hem dan een kauwspeeltje als vervanging. Als het even kan, zorg er dan voor dat het “actieve kauwspeeltje” gemaakt is met een traktatie in plaats van het oude, zodat hij leert dat dit nieuwe speeltje een beloning is voor het kauwen op het oude speeltje. Verwacht niet dat hij het nieuwe kauwspeeltje uit zijn kaken kan snijden!

Zorg er ook voor dat hij een alternatief speeltje heeft waar hij op mag kauwen als u weg bent. Als hij anders bezig is met het nieuwe speeltje, zal hij aannemen dat hij ” hots” heeft en zal hij het nieuwe speeltje neerleggen voordat hij gaat slapen, en zo uw schoenen redden. Het is onmogelijk om een hond te “trainen” om te stoppen met kauwen, maar er zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt nemen om de nieuwe kauw gewoonte te beteugelen.

Natuurlijk, als je niet thuis bent wanneer dit gebeurt, moet je je nieuwe schoenen niet laten liggen om erop te kauwen.