Tandarts

Mondhygiënist Zoetermeer – Heb je last van bloedend tandvlees?

Mondhygiënist Zoetermeer – Heb je last van bloedend tandvlees?

Bloedt u als u uw tanden poetst, of als u water drinkt? Als dat zo is, is dat niet normaal. Het heet gingivitis. Het is de nummer één oorzaak van het verlies van tanden bij volwassenen.

Weet u of u gingivitis hebt? De symptomen kunnen wijzen op tandvleesontsteking, of gewoon op een slechte mondhygiëne.

Bloeden als u uw tanden poetst en water drinken zijn de twee belangrijkste symptomen van gingivitis. Als uw tandvlees gevoelig, pijnlijk of rood van kleur is, en u hebt niets gegeten dat uw tandvlees kan beschadigen, dan hebt u waarschijnlijk gingivitis.

Een goede mondhygiëne, zoals poetsen en flossen na elke maaltijd, is essentieel om tandvleesproblemen te voorkomen. Het lijdt geen twijfel dat voorkomen altijd beter is dan genezen.

Halitosis op zich is geen indicatie van een onderliggende ziekte, maar mensen met halitosis moeten extra aandacht besteden aan het verwijderen van de bacteriële groei in hun mond. Bacteriën zijn altijd aanwezig en zullen aanwezig zijn als er niet genoeg mechanische actie is van de borstel of de reiniger. Ga naar uw tandarts en laat uw gebit professioneel reinigen.

Mondhygiënist Zoetermeer

Gingivitis is de nummer één oorzaak van tandverlies bij volwassenen. Ook al willen we graag geloven dat het enige wat we hoeven te doen om tandvleesontsteking te voorkomen is poetsen en flossen na elke maaltijd, of naar de tandarts gaan, toch zal bij drie op de vier mensen met tandvleesontsteking een grote operatie aan het tandvlees nodig zijn.

Halitosis, of slechte adem, wordt soms verward met een symptoom van een ernstiger tandvleesprobleem, parodontitis genaamd. Parodontitis is echter een veel ernstiger tandvleesprobleem, met meer complicaties, en wordt ook vaak in verband gebracht met halitosis.

Mondhygiënist Zoetermeer – Er zijn twee soorten parodontitis waar u mee te maken kunt krijgen:

1) Zakken die ontstaan tussen uw tanden en tandvlees2) Zakken die na verloop van tijd groter worden

Meestal groeien de pockets wel vijf of zes tanden diep, en zijn ze uiterst pijnlijk. Als u een van deze pockets hebt, hebt u waarschijnlijk een wortelschaling en -schaaf nodig, of SRP, wat een diepe reiniging is die erop gericht is de tandvleeslijn te herstellen.

Als u ernstiger werk moet laten doen, zoals bot- of weke delen transplantaties, zult u dat van tevoren willen laten doen. Het herstellen van de wortelschubben is waarschijnlijk het belangrijkste wat u voor uzelf kunt doen.

Een professional vinden

Als u meer nodig heeft dan een algemene reiniging, moet u op zoek naar een professional voor het onderhoud van uw tandvlees. U kunt uw tandarts vragen om een verwijzing naar een tandarts die u kan helpen, of u kunt rondvragen.

Als u online zoekt, kunt u misschien een gerenommeerde tandarts vinden die al in uw buurt werkt. Zoek op de website van de American Dental Association (ADA). De ADA is de belangrijkste pleitbezorger voor mondgezondheid in Amerika. Ze staan ook aan de top van andere prestigieuze verenigingen die een goed gebit promoten, zoals de American Academy of Pediatric Dentistry, en de American Dentistry Association.

Uw keuzes

Mondhygiënist Zoetermeer – Heeft u opties voor tandartsen of patiënten? Hier zijn een paar tips:

1) Bel andere familieleden, vrienden en buren. Vaak hebben mensen binnen hetzelfde gezin een tandartspraktijk, en kunnen ze die gebruiken om een professional te vinden. Dit leidt vaak tot een beperkte keuze.

2) Overweeg het internet. Door gebruik te maken van online bronnen zoals mond-tot-mondreclame of aanbevolen zoektermen zoals “tandarts” of “tandartspraktijk” kunt u uw zoektocht verfijnen tot een paar potentiële kantoren voordat u een formeel proces begint.

3) Kijk naar de professionele referenties van een tandarts. Goed opgeleide, erkende tandartsen zijn een aantrekkelijke bron als u informatie nodig heeft over de do’s en don’ts van het gezond houden van uw gebit. Veel tandartsen hebben hun eigen professionele website en meestal kunt u daar de informatie vinden die u nodig hebt.

Het behoud van uw natuurlijke glimlach en het voorkomen van tandvleesproblemen herbergt talloze ziektekiemen en bacteriën die u nooit kunt verwijderen door de dagelijkse verzorgingsroutines zorgvuldig te volgen. Meestal zal een verdovingsprik de pijn verdoven, maar een tand die alleen maar rot is, kan nog steeds pijn doen. Er zijn stappen die u kunt ondernemen om deze situatie helemaal te voorkomen. Een goede mondspoeling kan uw tanden beschermen en ze vrij houden van tandplak en bacteriën. Regelmatige gebitsreiniging door uw tandarts is een essentieel onderdeel van elk mondhygiëneprogramma.

Het kiezen van een tandarts zou niet moeilijk moeten zijn. Een goede relatie met hem of haar kan het verschil maken tussen het hebben van een gezonde glimlach of het lijden onder de pijn van een verwaarloosde mondgezondheid.Het omgaan met een stuk tandvleesaandoening moet ook een prioriteit zijn.

Lees meer https://mzc-oosterheem.nl/mondhygienist-zoetermeer/